چگونه از جعبه لایتنر استفاده کنیم:
جعبه لایتنر یک قوطی در باز است که از پنج قسمت تشکیل می شود.
عرض قسمتهای مختلف به ترتیب 15,8,4,2,1 واحد است.
جعبه یادگیری لایتنر چیست ؟
جعبهیادگیری لایتنر از ابداعات سباستین لایتنر روانشناس آلمانی است و یک وسیله کمک آموزشی محسوب میشود که هدف از آن، افزایش قدرتیادگیری و فرستادن اطلاعات از حافظه کوتاه مدت به حافظهی بلند مدت است .به این ترتیب میتوان توقع داشت که اطلاعاتی که به حافظه سپرده میشود برای همیشه در آن ثبت شود و هیچگاه ازیاد نرود
این جعبه چگونه کار میکند ؟
روش کار این جعبه بسیار ساده است :این جعبه از چند خانه تشکیل شده است اطلاعات به صورت سوال و جواب بر روی فیش هایی نوشته میشود (سوال دریک طرف و جواب در طرف دیگر ) و در جعبه گذاشته میشود .در زمان های مناسب فرد به سراغ سوال ها میرود و به آنها جواب میدهد اگر جواب سوال را میدانست سوال در جعبهیک خانه به جلو میرود و اگر نمیدانست سوال به خانهی اول برمیگردد (اینیک قاعدهی کلی است و فرق نمیکند که سوال در خانه چندم جعبه باشد درصورتی که شخص جواب سوال را نداند همیشه سوال به خانهی اول برمیگردد). با جواب دادن به سوالات و فرستادن آنها به خانه های جلوتر عمل یادگیری انجام میپذیرد.
مزایای استفاده از این روش دریادگیری چیست ؟
همان گونه که شاهد هستید روش کار بسیار ساده است اما در عین سادگی مزایای زیادی دارد که از آن جمله است :
تبدیل عملیادگیری بهیک بازی مهیج و هرروزه که شخص در آن پیشرفت خود را با چشم میبیند .
یادگیری گزینشی : یعنی شما مجبور نیستید در تکرار های خود مطالبی را که میدانید با مطالبی که نمیدانید با هم مرور کنید و برای آنها بهیک اندازه وقت بگذاریدو به شما این فرصت داده میشود تا بیشترین تکرار ها را بر روی مطالبی که برای شما دشوار است ، متمرکز سازید .
صرفه جویی در زمان : زمان های تکرار مناسب که به صورت علمیمحاسبه شده است موجب میشود تا شما در زمان کمتر مقداریادگیری بیشتری داشته باشید.
ساده بودن فرآیندیادگیری : در روش لایتنر موجب میگرددکه دچار سردرگمینشوید و از پیشرفت خود احساس رضایت بیشتری داشته باشید.
از سال1970به بعد مزایای جعبهییادگیری کاملا آشکار گشت و استفاده از آن شیوعیافت.دریادگیری به روش لایتنر زمان تکرار، نقش مهمیرا ایفا میکند ، در حقیقت تکراریک سوال در زمان های مناسب موجب میگردد کهیک سوال برای همیشه در ذهن بماند و از حافظه خارج نشود . در جعبه های اولیه که از مواد گوناگون مانند چوبیا هر ماده دیگری ساخته میشد برای این که زمان تکرار رعایت شود رعایت سه ویژگی لازم شمرده میشد :
1. اندازه خانه ها به ترتیب از کوچک به بزرگ تغییر میکرد.
2.فرد تنها زمانی میتوانست به سوالاتیک خانه جواب دهد که آن خانه کاملا پر شده باشد.
3. در هر بار که خانه پر میشد فرد حق داشت به تعداد مشخصی از سوالات جواب دهد نه تمام سوالات داخلیک خانه و سپس باید صبر میکرد تا خانه مجدداً پر شود و زمان تکرار فراهم گردد.
به این ترتیب سازندگان جعبه ها امیدوار بودند تا حالتی را فراهم آورند که شخص در زمان مناسب به سوالات جواب دهد( این سه ویژگی در جعبه لایتنر های موجود در بازار مانند جی پنج ، جعبه لایتنر موسسهی قلمچی ، جعبه لایتنر موسسهی زبانگستر نیز دیده میشود)
توجه: اگر موفق شدید، یک خانه جلو بروید؛
اما اگر بلد نبودید به خانهٔ اول برگردید.
این شکست نیست تمرکز بر نقاط ضعف است.
درباره این سایت